Ranglista Shqiptare Mars 2015

1. Haxhi Krasniqi (Junik)
2. Nuri Seferi (Gostivarë)
3. Festim Kryeziu (Mleqan)
4. Arnold Gjergjaj (Gjakovë)
5. Besar Nimani (Mitrovicë)


 

Read more: Ranglista Shqiptare Mars 2015

Raundi i 9-të i mallkuar për Boksierët Shqipëtarë!

Të Shtunen me 21 Mars 2015 Haxhi Krasniqi luftoj për herë të dytë për titullin e botës në boksin profesionist, kjo ishte diçka që nuk e ka arritur kurr më parë një boksier shqiptar, madje të luftosh dy herë për titullin e botës pa i bërë akoma 28 vjetë është vërtetë një sukses i madhë. Kulmi i suksesit do të arrihej me një fitore ndaj kampionit të botës, por Haxhi Krasniqi nuk pati fatë edhe se deri në fundin e raundit të 9-të ishte shumë i barabartë me kampionin e botës Jürgen Brähmer.

Read more: Raundi i 9-të i mallkuar për Boksierët Shqipëtarë!

Haxhi Krasniqi e vazhdon kontraten me SES Boxing

Boksieri shqiptar Haxhi Krasniqi e ka vazhduar kontraten me klubin SES Boxing edhe për disa vite. Në mënyrë që Krasniqi të ndihet sa më mirë në duelin e tij për titullin e botës me 21 Mars 2015, është nënshkruar tani disa ditë përpara, një kontrat e re me klubin SES Boxing, klubi në të cilin Krasniqi gjindet tani afër 5 vite dhe me të cilin ka korrur plot suksese.

Read more: Haxhi Krasniqi e vazhdon kontraten me SES Boxing

Një ndër boksierët e parë profesionist shqiptar!

LUAN MORINA: Një ndër boksierët e parë profesionist shqiptar! Në vitin 1994 kur kishte debutuar në boksin profesionist Luan Morina nuk kishte më shumë se 2 apo 3 boksier profesionist shqiptar në mbarë botën. Morina i lindur dhe i rritur në Pejë të Kosovës kishte filluar me boks në vëndlindje, pastaj kishte rreth 120 duele amatore të zhvilluara kryesisht në Itali dhe Suedi dhe me 2 Qershor 1994 kishe dubutar në boksin profesionist në Britanin e Madhe.

Read more: Një ndër boksierët e parë profesionist shqiptar!